Leírás és Paraméterek
termelők: kistermelők egy csoportja
régió: Gedeo, Yirgacheffe
tengerszint feletti magasság: 2000-2200 m
fajta és variáns: arabica, helyi őshonos variánsok
feldolgozás módja: száraz
fermentáció: spontán
Kávénk szülőhelye, Koke települése, Yirgacheffe régió Gedeo zónájában található. Itt működik a Shalaye feldolgozó állomás, ahol az etióp hagyományoknak megfelelően, emelt ágyakon, vékony rétegben, lassan szárítják ki a kávécseresznyéket. A konzisztens munkavégzés és a túlerjedés vagy penészedés elkerülése végett a kávéval kapcsolatos olyan paramétereket, mint a hőmérséklet, Brix-érték (a kávécseresznyék cukortartalma) vagy a nedvességtartalom, rendszeresen monitorozzák. Amint a cseresznyék elérik az optimális, 12,5% körüli nedvességtartalmat, hűvös helyre szállítják őket további feldolgozásra (hántolás, minőség szerinti osztályozás és válogatás, majd exportra előkészítés).
Összetevők
szemes kávé
Tárolás
Száraz, hűvös helyen, napfény elől elzárva tárolandó.
Forgalmazó
Casino Mocca Kft.
1117 Budapest, Hunyadi János út 3.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.