Leírás és Paraméterek
termelők: Nilim Assumpção és Marilda Mafort
régió: Minas Gerais, Alto Jequitibá
tengerszint feletti magasság: 1250 m
fajta és variáns: arabica, Red Catuai
feldolgozás módja: száraz
fermentáció: spontán
Brazília a világ legnagyobb kávétermelője, Vietnámot és Kolumbiát megelőzve. Főbb termő régiói Minas Gerais, São Paulo, Espírito Santo, Bahia, Paraná, Rondonia és Rio de Janeiro. A világ kávéfogyasztásának egyharmadát adó ország a mennyiségi kávétermesztéséről híres és leginkább eszpresszó kávékeverékek és instant kávé kapcsán hallhatunk róla. Ami viszont számunkra érdekes, az a tömegtermelés mellett meghúzódó specialty szektor. A minőségi szemléletet valló termelőket összefogó szervezet, a BSCA (Brazil Specialty Coffee Association) 1991 óta egyengeti a specialty kávétermesztés útját Brazíliában. A számos meghonosított arabica fajtavariáns és a száraz feldolgozás tökéletesítésére irányuló kutatások még hatalmas kiaknázatlan potenciált rejtenek, melynek reméljük, mi is részesei lehetünk!
Összetevők
szemes kávé
Tárolás
Száraz, hűvös helyen, napfény elől elzárva tárolandó.
Forgalmazó
Casino Mocca Kft.
1117 Budapest, Hunyadi János út 3.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.