Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kovászos pékáruk

Szerintünk egy jó kovászos kenyér legalább olyan fontos része az életünknek, mint a reggeli kávé.
2020-ban fedeztük fel, hogy Márihalmon (ami egy nagyon hangulatos falu) csodás rozskenyeret sütnek. Ami igazán megfogott minket hogy a kenyér mögött hagyomány, újkori gondolatok és jó sztorik is kerekednek. Megkerestük Spielmann Ferencet és Dudás Gábort azzal a céllal, hogy szeretnénk kenyerüket Hidegkútra és környékére elhozni. (Halkan megsúgjuk, hogy a terveik között kovászos kalács és hamburger buci is szerepel!)

Amit a das Brot -ról tudni érdemes:

  • Hetente egyszer sütnek, kicsit félreértelmezték a „gyúrjatok néha” mondatot.
  • Csak négy természetes összetevővel készítik az egy hétig fogyasztható rozskenyerüket. 
  • A legfontosabb, amit eddig ebből tanultak - saját bevallásuk szerint-, hogy a kovász valóban egy csoda.
  • Megtanultuk tőlük, hog a kevesebb (kenyér) néha több.
 

 

Rendezés: