Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
890 Ft
Menny.:csomag

Napraforgómag 200 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra

890 Ft
Menny.:csomag
Gyártó:
Ismert íze miatt az egyik legkedveltebb mikrozöldség. Számos pozitív tulajdonsága van, amit a rengetek ásványi anyagnak és vitaminnak köszönhet.
Elérhetőség: Utolsó 5 csomag raktáron
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás és Paraméterek

Napraforgómag mikrozöldségnek és csíráztatásra

  • Íze: kellemes diós íz, elvétve már a szotyira emlékeztet. (friss napraforgóolaj)
  • Ásványi anyagok: vas, kalcium, magnézium, réz, cink, foszfor, nyomelem: szelén
  • Vitaminok: C, A, E és B komplex
  • Tápanyagok: Lecitint, rengeteg klorofillt és kiváló minőségű fehérjét tartalmaz

- Mikrozöldség növesztésekor:

  • Előáztatás: 4-8 óra
  • Mennyiség 1 adaghoz: 2 evőkanál (~30 g)
  • Sötétidő *: 4-5 nap
  • Aratás (ültetéstől számítva): 6-8 nap után (~ 9 - 10. naptól keserűvé válik)

- Csíráztatásnál:

  • Áztatási idő: 12 óra
  • Öblítési gyakoriság: Naponta 2-3 alkalommal
  • Elkészülési idő: 5-6 nap

Mikrozöldség növesztése:

A magokat érdemes néhány órára beáztatni tiszta, hideg vízbe és ezután megkezdeni a szokásos folyamatot. Mivel nagy magokról van szó, ezért fontos, hogy még jobban odafigyeljünk arra, hogy ne száradjanak ki. Akár naponta három alkalommal is permetezhetjük a csírázás ideje alatt. Két evőkanál magot egyenletesen elszórunk az ültetőtálcánkba helyezett és már nedves kenderrost lapkára. Alaposan megpermetezzük tiszta vízzel a magokat, majd lefedjük a tálcát, hogy sötétben legyenek. Minden reggel és este nedvesítsük a magokat a permetezőflakon segítségével. 3-4 nap után megjelennek a csírák végein a levélkezdemények. Ezt követően vegyük le a fedést és tegyük a tálcát világos helyre. Már csak 2-3 nap és eléri azt a méretét, ahol már érdemes fogyasztani. Ezalatt az idő alatt permetezés helyett tiszta vízzel locsoljuk, ha a kenderrost lap száraznak tűnik.

 

Csíráztatás folyamata:

Csíráztató üvegünkhöz vagy edényünkhöz mérten adagoljuk a magot és a csíráztató eszköz fajtájától függően járjunk el annak leírása szerint a csíráztatás során. A magokat csíráztatás előtt be kell áztatni az ajánlott időre és a csíráztatás folyamata közben naponta legalább kétszer alaposan le kell öblíteni.

 

A napraforgó csíra és mikrozöld tulajdonságai:

Lédús nagy levelek és hosszú vastag szár és roppanós textúra jellemzi. Ismert íze miatt egyik legkedveltebb mikrozöldség. Számos módon fogyaszthatjuk, például nyersen önmagában, salátákba téve, hidegtálakhoz, szendvicsekhez, turmixba téve vagy szimplán díszíthetünk vele bármilyen főételt, levest.

Pozitív tulajdonságai közé tartozik hogy segíti a vérképződést, erősíti a csontokat, izmokat és az idegeket. Tisztítja tüdőnket, segít feloldani a nyálkát a hörgőkben. Erősíti az immunrendszert és sok más pozitív hatást gyakorol szervezetünkre a rengeteg fajta vitaminnak, ásványi anyagnak, nyomelemeknek és a kiváló minőségű fehérjéinek köszönhetően. Ez a mikrozöldség 20-25% fehérjét tartalmaz, amelyben mind a 8 esszenciális aminosav megtalálható. Nagyon magas arányban tartalmaz telítetlen zsírsavakat.

Fontos, hogy ha túl sokáig hagyjuk nőni keserű lesz. Ezt úgy vesszük észre, hogy elkezdenek megjelenni a 3. és 4. levelek.

* Sötétidőnek nevezzük a magok elvetése és az első zöld hajtások megjelenése közötti időt. Ekkor ugyanis a tálcát lefedve, fénytől védve kell tárolni, hogy a csírázás megfelelő legyen. Fontos, hogy közben reggel-este permetezzük a magokat.

További információk a csíráztatásról itt.

Forgalmazó:

The Green Market Bt.

7632 Pécs, Aidinger János út 12.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Kiszerelés 200 g
Csomagolás papír
Származási hely EU
Nyomokban glutént és szezámot tartalmazhat.