Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

Miért Madárberkenye és mi köt minket a kávéhoz?

Egy jó sztori, de kezdjük az elejéről. :)

Mikor rájöttem, hogy végzettségemnek megfelelően, nem leszek közgazdász elmentem az akkor első üzletüket nyitó Nyugati Pályaudvarnál lévő Starbucksba dolgozni. Akkor és ott, felejthetetlen élményekkel és tapasztalatokkal teli időszak részesei voltunk. (Azért többesszámban írok, mert Csapat voltunk - barista, üzletvezető-manager- , és a legjobbat akartuk kihozni!)

Aztán a férjemmel felfedeztük az első specialty kávézókat itthon, majd külföldön is szenvedélyesen kutattuk a jobbnál jobb helyeket. Közben telt múlt az idő, családot alapítottunk, majd marketing ügynökségnél kezdtem el dolgozni, és csak nem múlt el a lelkesedés és a tisztelet a kávé iránt. 

Mit tesz ilyenkor az ember? El kezd álmodozni, mesél a barátainak a terveiről, ők pedig mosolyognak.... :) Pont ez történt velem is, de voltam elég naív ahhoz hogy, merjek lépni, de mindig csak egyet előre, hogy az álomból végül valóság legyen.

 • Első lépés egy Meetup szervezése volt, ahol egy kedves kávés blogger barátunkkal  Kosztolánczy Balázzsal szerveztünk, egy kerekasztal beszélgetést olyanokkal akik már üzemeltettek kávézót és van tapasztalatuk abban hogy lehet rentábilis az üzlet.
 • KávéBár bazáron lehetőséget kaptunk Szuna Noémitől, hogy mi szervezzük a kerekasztal beszélgetéseket Balázzsal.
 • Sztorik a kávézóból podcust csatornát indítottunk, szintén Balázzsal aki imádta, hogy soha nem adom fel hiába nem jön ki a matek, ha valaki specialty kávézóban gondolkozik.
 • Kft.-t alapítottunk a férjemmel Madárberkenye néven, és amíg pályázunk a leendő kávézónk helyére ami Pesthidegkúton lesz, addig is szeretnénk ha megismernétek kínálatunkat. Ezért született ez a webshop is.

Madárberkenye üzenete

Mi borzasztóan szeretjük a kávét. Célunk, hogy bemutassuk mind azt amitől még teljesebb lehet ízben, és minőségben a kedvenc italod. Ezt olyan környezetben szeretnénk megvalósítani, ami maradandó élményt is ad minden nektek.

Kávézónk működésének alapja, hogy  működésben, eszközökben, alapanyag kiválasztásban,  egyszóval mindenben a fenntarthatóságra törekszünk. Minnél kisebb ökológiai lábnyom kiallakítása a cél.  

 • Termékeink csomagolása újrahasznosítható.
 • Hazai Partnrekkel működünk együtt, akik szintén odafigyelnek a környezetükre.
 • Mi szállítjuk ki a termékeket, adott esetben akár kétkeréken.
 • Kávézónk kialakításánál is ezzel a szemlélettel válaszztjuk ki a megelelő gépeket, eszközöket és bútorokat.
 • Olyan programokat tervezünk ami abba a csodálatos környezetbe invitálunk mindenkit,  amire vigyázunk és amiben élünk:
  • Plogging futásokat a Pesthidegkút környékén, 
  • Németh Bálint - Egy falat kenyér - szervezésében, megismerheted milyen a természetben finom kávét készíteni.

Madárberkenye név pedig férjem nagyapjának kedvenc fája volt, nem utolsó sorban pedig Pesthidegkúton is számos gyünyrű berkenyével találkozhatunk.