Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
890 Ft
Menny.:csomag

Vörösheremag 50 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra

890 Ft
Menny.:csomag
Gyártó:
A herefélékről (vöröshere, lóhere) legtöbbünknek nem az jut eszébe, hogy megegyük. Leginkább egy szép növényként ismerjük az udvarból. Egy négylevelű nem csak a szerencsénket hozhatja meg, de mikrozöldségként is kiváló tápanyagforrást nyújt, ízében lágy és kellemes. Tökéletes választás annak is, aki most kezdi!
Elérhetőség: Utolsó 5 csomag raktáron
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás és Paraméterek

Vörösheremag mikrozöldségnek és csíráztatásra

  • Íze: kellemes, könnyed hatású, diós íz jellemzi egy kis borsós utóízzel.
  • Ásványi anyagok: kalcium, kálium, magnézium
  • Vitaminok: C, A, E, K és B12

- Mikrozöldség növesztésekor:

  • Mennyiség 1 adaghoz: 1 púpos teáskanál (~7 g)
  • Sötétidő *: 3-4 nap
  • Aratás (ültetéstől számítva): 6-7 nap után

- Csíráztatásnál:

  • Áztatási idő: 4-6 óra
  • Öblítési gyakoriság: Naponta 2-3 alkalommal
  • Elkészülési idő: 3-4 nap

Mikrozöldség növesztése:

Egy púpos teáskanálnyi vagy egy igen lapos evőkanálnyi magot egyenletesen elszórunk az ültetőtálcánkba helyezett és már nedves kenderrost lapkára. Alaposan megpermetezzük tiszta vízzel a magokat, majd lefedjük a tálcát, hogy sötétben legyenek. Minden reggel és este nedvesítsük a magokat a permetezőflakon segítségével. 3-4 nap után megjelennek a csírák végein a levélkezdemények. Ezt követően vegyük le a fedést és tegyük a tálcát világos helyre. Már csak 2-3 nap és eléri azt a méretét, ahol már érdemes fogyasztani. Ezalatt az idő alatt permetezés helyett tiszta vízzel locsoljuk akkor ha a kenderrost lap száraznak tűnik.

 

Csíráztatás folyamata:

Csíráztató üvegünkhöz vagy edényünkhöz mérten adagoljuk a magot és a csíráztató eszköz fajtájától függően járjunk el annak leírása szerint a csíráztatás során. A magokat csíráztatás előtt be kell áztatni az ajánlott időre és a csíráztatás folyamata közben naponta legalább kétszer alaposan le kell öblíteni.

 

A vöröshere csíra és mikrozöld tulajdonságai:

Vékony hosszú szár, apró levelek jellemzik. Enyhe ízének köszönhetően sokan szeretik. Számos módon fogyaszthatjuk, például nyersen salátákban, hidegtálakhoz, szendvicsekhez, turmixba keverve vagy csak szimplán bármilyen főételt feldobhatunk vele.

Pozitív tulajdonságai közé tartozik hogy nagyon erős antioxidáns és ezáltal védelmet nyújt a szabad gyökökkel szemben. Lassítja a bőr öregedési folyamatait, segít az izom- és fejfájás, valamint a gyomorpanaszok enyhítésében.

* Sötétidőnek nevezzük a magok elvetése és az első zöld hajtások megjelenése közötti időt. Ekkor ugyanis a tálcát lefedve, fénytől védve kell tárolni, hogy a csírázás megfelelő legyen. Fontos, hogy közben reggel-este permetezzük a magokat.

További információk a csíráztatásról itt.

Forgalmazó:

The Green Market Bt.

7632 Pécs, Aidinger János út 12.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Kiszerelés 50 g
Csomagolás papír
Származási hely EU
Nyomokban glutént és szezámot tartalmazhat.